Petak 16.10.2015.
14:28
Tanjug

Izraelski putnici odbili da lete s češkom posadom

wikipedia.org
Putnike je trebalo da preveze izraelska kompanija, ali je do promene došlo u poslednjem momentu

Sve se događalo prošle noći, a u poslednjem trenutku umesto aviona izraelske kompanije "Arkia" angažovana je češka aviokompanija, a policija je morala da smiri putnike, koji su tvrdili da je razlog njihovog odbijanja trenutna bezbednosna situacija.

- Platio sam da letim s izraelskom kompanijom i neprihvatljivo je da me voze Česi - rekao je jedan od putnika za novinski vebsajt Ynet i istakao da može da leti samo s izraelskom kompanijom da bi se osećao sigurno.

Iako su u avionu bile dve stjuardese iz izraelske kompanije, ništa nije pomoglo.

Policajci su pozvani na aerodrom kada su obavešteni da su neki izraelski putnici navodno napali posadu aviokompanije Travel servis (Travel Servis). Češka posada je rekla da su ih putnici napali i psovali. Nakon dolaska policijaca većina putnika se smirila ali su neki i dalje odbijali da se ukrcaju.

Izraelska aviokompanija je bila zatečena histerijom putnika. Ona je saopštila da je "češka aviokompanija jedna od najvećih i najpouzdanijih u Evropi, da iznajmljuje avione za nekoliko izraelskih kompanija i da takođe regularno leti između Izraela i Evrope".

Jedna putnica koja je videla sukob rekla je da je desetine putnika počelo da psuje i napada češku posadu.

- Bio je to veliki haos i pozvana je policija jer je bilo tuče. Let je već kasnio jedan sat i bilo je užasno, jedan nasilni putnik je zapalio situaciju - rekla je žena koja se predstavila samo kao Danijela.

Arkia je u sapštenju navela da je "zaprepašćena zbog preterane reakcije nekih putnika i da želi prijatan let onima koji su na putu".

2024 © - Vesti online