Sreda 14.10.2015.
18:13
sputniknews.com

Rusija uništava ISIS: Pogođeno više od 500 ciljeva

Reuters
Ruska avijacija ne posustaje

Uništavaju se pre svega komandni punktovi, kampovi za obuku, skladišta oružja, komunikacioni čvorovi i fabrike za proizvodnju eksploziva.

Ruske vazdušne snage izvršile su tokom protekla 24 sata 41 let, čije su mete bili 40 infrastrukturnih objekata Islamske države u sirijskim provincijama Alep, Idlib, Latakija i Hama, saopšteno je na redovnom brifingu Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

- Posade aviona Su-34, Su-24M i Su-25SM sa vazdušne baze Hmejmim izvele su 41 borbeni nalet na 40 objekata terorističke infrastrukture ID u provincijama Alep, Idlib, Latakija, Hama i Dejr el Zor - rekao je portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Precizni udari su izvedeni na najvažnije infrastrukturne objekte terorista — kontrolne centre i skladišta sa materijalima za izradu oružja terorista-samoubica.

- Uspešnim vazdušnim napadom prekinut je još jedan izvor snabdevanja municijom terorista aktivnih u Alepu - naveo je Konašenkov.

Ruski Su-24M uništili su radionice terorista-samoubica u rejonu Alepa u Siriji, izjavio je ruski zvaničnik.

- U rejonu grada Alepa bombarderi Su-24M izveli su precizne udare na objekte u kojima su militanti pravili eksplozivne naprave i postavljali ih na automobile terorista-samoubica - rekao je Konašenkov.

Po njegovim rečima, planirano je da se automobili koriste za izvođenje terorističkih napada u sirijskim gradovima i naseljima, kao i tokom napada na pozicije vladinih snaga.

Ruski avion je uništio skladište oružja i goriva u rejonu grada Hrajtan u Siriji, dok je u provinciji Idlib uništen centar za obuku terorista, dodao je ruski general.

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane je prokomentarisao saopštenja koja su se pojavila u zapadnim medijoma o navodnoj ozbiljnoj zabrinutosti SAD u vezi sa približavanjem ruskog i američkog aviona iznad Sirije 10. oktobra.

- Nisu nam jasni razlozi za takvo iznenađenje Ratnog vazduhoplovstva SAD. Pre svega, ruski borbeni avioni se nalaze u sirijskom vazdušnom prostoru po apsolutno zakonskim osnovama na molbu zvaničnih vlasti Sirije. Štaviše, svi letovi naših aviona se usaglašavaju sa odgovarajućim organima vlasti te zemlje - naglasio je Konašenkov.

2024 © - Vesti online