Četvrtak 13.05.2010.
15:05
Tanjug

SNS: Nismo razgovarali sa Labusom i Šormazom

Tabaković je, odgovarajuići na pitanja na konferenciji za novinare u vezi sa spekulacijama u javnosti da su Labus i Šormaz potencijalni članovi SNS, ukazala da je ta stranka otvorena za sve one koji u nju žele da dođu i da rade u interesu građana Srbije.


''Nikakvih razgovora niko iz SNS nije imao ni sa jednim od njih'' istakla je Tabaković.

Jorgovanka Tabaković

Tabaković je ocenila, povodom dolaska misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiju, da je najveći broj poteza vlasti u ekonomskoj oblasti iznuđen radi daljeg povlačenja finansijskih sredstava od MMF.


''Iznuđeni potezi su pre svega marketinškog karaktera gde vlast glumi socijalnu državu i brine od građanima, a u stvari se bavi marketingom i zadovoljavanjem interesa svojih koalicionih partnera'', istakla je Tabaković navodeći da pod tim podrazumeva povećanje i usklađivanje penzija, povećanje plata.


Tabaković je istakla da vlast ne oporezuje veliki broj svojih funkcionera koji imaju po nekoliko izvora visokih prihoda i zarada već najviše uzima od onih koji imaju najmanje.


''To je poreska nejednakost koja donosi regresivne rezultate, i oni koji pričaju da misle o građanima,ponašaju se drugačije u sprovođenju mera ekonomske politike'', navela je Tabaković.

2024 © - Vesti online