Sreda 14.10.2015.
07:51
B. Božin - Vesti

Srpski razbojnici devet dana izmiču poteri

Vesti
Željko Anđelić

- Pretpostavlja se da su trojica razbojnika i dalje na području grada Hamburga ili u delovima Ebermergen, Mauren ili Groszorhajm, gde je pljačka i počinjena. Policija je upozorila građane da izbegavaju stopere u tim oblastima i apelovala na stanovništvo da odmah prijave ukoliko primete sumnjive osobe, tim pre što nije poznato da li je neko od osumnjičenih naoružan - preneli su nemački mediji reči izvora iz istrage.

Pljačka se desila 5. oktobra u ranim jutarnjim satima, a mediji prenose da policija ima informacije da su u razbojništvu učestvovala četvorica muškaraca.

- Jedan komšija je primetio šta se dešava i odmah o tome obavestio policiju. Pre nego što je na lice mesta stigla prva patrola, razbojnici su pobegli u golfu s registracijom mesta Una. Prema podacima policije, iz bankomata je odneto 15.000 evra - pišu mediji prenoseći reči izvora koji je dodao da golf, korišćen prilikom bekstva, nije policiji prijavljen kao ukraden.

U poteri koja je usledila, kilometar od sela u pravcu Maurena, pljačkaši su naleteli na policijsku patrolu, koja ih je zaustavila i htela da ih prekontroliše. Vozač je, međutim, dao gas i pri tom skoro pregazio policajca, a njegov kolega je ispalio dva metka, ali nije uspeo da pogodi automobil. Pljačkaši su zatim skrenuli u šumu i udarili u drvo, a tada je jedan od lopova povređen. Njega je policija uhapsila, dok su preostala trojica razbojnika pobegla peške. U autu je nađen ukradeni novac.

Opis razbojnika

U poternici izdatoj za trojicom razbojnika policajci su Anđelića opisali kao muškarca "visokog 185 centimetara, snažne građe, kratke prosede kose i s izrazito tetoviranom podlakticom". Drugi Srbin iz bande opisan je kao mladić "visok 180 centimetara, normalne građe i kratke plave kose", dok trećeg razbojnika policija još nije identifikovala.

2024 © - Vesti online