Četvrtak 13.05.2010.
14:18
Tanjug

Mađarska ne menja politiku prema Srbiji

Mađarski premijer Viktor Orban

"Nova vlada (Viktora Orbana) još nije ni formirana, pa je prirodno što su nepoznati detalji njenog programa.

Ono što nezvanično znam na osnovu izjava budućih visokih funkcionera jeste da neće doći do bitnijih poromena u odnosu zvanične Budimpešte prema Beogradu, posebno ne u nekom negativnom kontekstu", izjavio je Varga Tanjugu.


Prema njegovim rečima, mađarsko-srpska saradnja bi trebalo da se nastavi na dosadašnjem kursu, štaviše da u pojedinim oblastima bude čak i produbljena.


Ambasador Varga učestvovao je na konferenciji za novinare, sazvanoj dva dana uoči otvaranja 77. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, gde će Mađarska nastupiti kao zemlja partner.


"Reč je o zajedničkom međudržavnom projektu u kojem su učestvovale institucije dveju zemalja na različitim nivoima, a koji upravo potvrđuje želju i Mađarske i Srbije da prošire veze ne samo u agraru, već i u kulturi drugim oblastima", rekao je uvaženi diplomata.


Mađarska će na Poljoprivrednom sajmu, koji će trajati od 15. do 22. maja, predstaviti oko 100 firmi, biće domaćin seminara o zajedničkim ulaganjima, Dunavskoj strategiji, evropskim iskustvima i radu mešovite privredne komore, a uporedo će se, na devet lokacija u Novom Sadu, održati 40 kulturnih manifestacija u okviru Dana mađarske kulture "MađArt 2010".

2024 © - Vesti online