Utorak 13.10.2015.
15:48
Tanjug

Alijansa traži ostavke zbog hapšenja Kurtija

youtube.com/printscreen
Ostavke zbog Kurtija

Način na koji je Kurti sinoć uhapšen, demonstracije i na desetine ranjenih policajaca i građana je nedopustivo, smatraju u ABK, prenela je prištinska Koha ditore.

Za hapšenje Kurtija su, kažu iz ABK, odgovorni generalni direktor policije Špend Madžuni i ministar unutrasnjih poslova Skender Hiseni.

"Prvi korak za prevazilaženje ovog događaja bez presedana je njihova ostavka", naglašava se u saopštenju te stranke.

Haradinajeva stranka se sa radikalnim pokretom Samoopredeljenje protivi briselskim sporazumima među kojima je i sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština. Oni od premijera Ise Mustafe zahtevaju da povuče potpise sa briselskih sporazuma ili da podnese ostavku.

ABK, takođe, smatra da je privođenje Kurtija bilo u suprotnosti sa demokratskim principima kao i u suprotnosti sa kosovskim Ustavom s obzirom na to da je on poslanik.

"Skandal sa Aljbinom Kurtijem je bio smišljen, proračunat i napravljen u cilju eskalacije situacije kako bi opozicija kasnije mogla da bude optužena za nasilje", navode u ABK.

ABK u saopštenju poručuje građanima da je "opozicija posle ovoga još odlučnija u svojim legitimnim zahtevima za obustavljanje i korigovanje sporazuma o demarkaciji i Asocijaciji (ZSO)".

2024 © - Vesti online