Ponedeljak 12.10.2015.
20:02
Vestionline

Rusija direktno na EP, baraž čeka Švedsku

Reuters
Aleksandar Kokorin sa bele tačke postavlja konačan rezultat meča sa Crnom Gorom

Rusija je u poslednje kolo kvalifikacija ušla sa dva boda više u odnosu na Švedsku i uspela da ih zadrži pobedom nad Crnogorcima od 2:0. Ekipa koju vodi Leonid Slutski praviće društvo Austriji iz grupe G, koja je sa 3:0 dobila Lihtenštajn i tako kvalifikacije završila sa 28 od mogućih 30 bodova.

Šveđanima, koji su takođe rezultatom 2:0 savladali Moldavce, za utehu ostaje baraž u kojem nisu imali sreće prošlog puta protiv Portugala. Ibrahimović i družina nadali su se da Crna Gora može da iznenadi Rusiju u Moskvi i pomogne im da se direktno nađu u Francuskoj, ali se to nije desilo.

Ekipa trenera CSKA potpuno je sazrela otkad je on zamenio Fabija Kapela i već u prvom poluvremenu rešila pitanje pobednika. Posle nekoliko uvodnih šansi Oleg Kuzmin je načeo mrežu golmana Ignjatovića kada se snašao u maniru vrhunskog napadača. Pobegao je čuvaru na desnoj strani, Igor Denisov mu je poslao dubinsku loptu, a on je iz prve uklizao i prosledio je pored čuvara mreže. 

Reuters
Ambijent sa meča Rusa i Crnogoraca

Neposredno pre gola Staniša Mandić imao je šansu da postigne prvenac u novom dresu, da bi Rusija postavila konačan rezultat samo četiri minuta kasnije. Vladimir Rodić, još jedan igrač koji nije imao mesta u selekciji Srbije, zakasnio je sa startom i u kaznenom prostoru oborio Kombarova koji je bio brži, a sudija Sven Edvar Moen pokazao je na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Kokorin. 
Artjem Dzjuba promašio je veliku priliku do kraja poluvremena, dok su Širokov i Kuzmin bili neprecizni u drugom delu igre, pa je na kraju ostalo 2:0 za domaće. 

Grupa G:
Austrija - Lihtenštajn 3:0 (Arnautović 12, Janko 54, 57)
Rusija - Crna Gora 2:0 (Kuzmin 33, Kokorin 37p)
Švedska - Moldavija 2:0 (Ibrahimović 24, Zengin 48) 

2024 © - Vesti online