Četvrtak 15.10.2009.
08:35
Vesti

"Jugoslovenu" metak u glavu u Malmeu

Istražitelji veruju da bi ranjenik, ukoliko se probudi iz kome, mogao da otkrije imena napadača.


- Onaj koji najviše zna je žrtva, ali mi još nismo uspeli da uspostavimo kontakt sa njim pošto je u jako teškom stanju - kazao je Kale Person, predstavnik policije, za švedske medije.


Komšije su ispričale da su u noći između petka i subote čuli više pucnjeva. Policija se u to vreme već nalazila na Rosengordu jer je neko podmetnuo požar u obližnjoj garaži. Posle dojave našli su krvavog 21-godišnjaka na stepeništu zgrade, a ubrzo posle toga, nekoliko stotina metara dalje, našli su automobil u kojem je ležala Šveđanka Trez Person (20).

Obe žrtve bile su pogođene u glavu, ali je hitac za devojku bio smrtonosan. Prvi rezultati policijske istrage pokazuju da je u mladića i devojku pucano dok su još bili u automobilu. Međutim, 21-godišnjak je uspeo da se izvuče i dopuže do obližnje zgrade.


Prema pisanju švedske štampe, žrtve su sedele u belom "renou" kada im je prišlo nekoliko mladića. Počeli su razgovor s njima i istražitelji veruju da je tada došlo do pucnjave. Prijetelji ubijene Švedjanke veruju da je ona ubijena zato što je videla napadače.
 

2024 © - Vesti online