Ponedeljak 12.10.2015.
15:54
Tanjug, Srna

Britanci demantuju: Neće naši avioni na ruske

Reuters
Britanija kaže da su informacije u medijima netačne

Rusija je zatražila od britanskog atašea za odbranu u Moskvi da objasni informacije koje su se pojavile u medijima. Portparol Forin ofisa rekao je da je ataše bio na sastanku u ruskom Ministarstvu odbrane u vezi sa "netačnim novinskim izveštajem o pravilima angažovanja britanske avijacije (RAF) u Iraku".

Ataše je ponovio zabrinutost Britanije u vezi sa ruskim bombardovanjem u Siriji, koje će, prema stavu Londona, samo da pogorša situaciju u regionu.

Britanski mediji objavili su da će britanski avioni biti naoružani raketama kratkog dometa vazduh-vazduh AIM-132, dodajući da su u britanskom Ministarstvu odbrane naveli da su RAF-ovi avioni naoružani samo satelitski navođenim bombama 500L-ali da će se situacija sada promeniti.

Ti navodi su izazvali oštre odgovore ruskog Ministarstva odbrane i spoljnih poslova. Raša tudej prenosi da rusko vazduhoplovstvo ne izvodi bilo kakave akcije u iračkom vazdušnom prostoru, tako da ni teorijski nisu moguće interakcije između ruskih i britanskih borbenih aviona.

2024 © - Vesti online