Nedelja 11.10.2015.
17:51
blic.rs

"Pas je uznemiren, izvedite ga sa Farme dok se nešto ne desi"

youtube.com
Pas poleteo sa krevetom i gazdaricom

U pismu koje su potpisala udruženja Orpak iz Kruševca, Spaske iz Kraljeva, Alfa iz Beograda, Ekolibrijum iz Pančeva i Kanis iz Sremske Mitrovice navode se razlozi zbog kojih psu nije mesto na imanju u Lisoviću.

"Namera nam je da ukažemo da takvo okruženje i konstantna buka i česta gužva oko psa mogu veoma loše uticati na stanje i ponašanje te životinje. Takođe, želimo da ukažemo da svađe i rasprave u kojima učestvuje vlasnik prenose uznemirenost na psa, te da se i tu javlja mogućnost neželjene reakcije kod ionako već zbunjene i uznemirene životinje. Veoma je uznemirujuće i ponašanje određenih učesnika rijalitija, koji neprekidno iskazuju nezadovoljstvo zbog prisustva psa, pa čak i fizički nepovoljni kontakti prema psu i zbog toga smatramo da bi moglo doći do nemilih scena i događaja. Da bi se sve ovo sprečilo i prestalo uznemiravanje životinje zahtevamo da se pas, u najkraćem mogućem roku, skloni u neki adekvatniji prostor i okruženje", piše u pismu udruženja.

Zanimljivo je da pas nije reagovao kada je Kristijan Golubović nasrnuo na njegovu vlasnicu Tijanu. Pas je ostao relativno miran i kada je Kristijan prevrnuo krevet na kojem je Tijana ležala sa svojim ljubimcem.

Ovakvo ponašanje je neuobičajeno za pse, koji se instinktivno postavljaju ispred svog vlasnika i životinje ili  čoveka, koju doživljavaju kao neprijatelja. Gungula koja je kasnija nastala vidno je uznemirila psa, ali serećom nikoga nije napao.

2024 © - Vesti online