Nedelja 11.10.2015.
17:23
Tanjug

Borković: Povreda me nije omela da dokažem da mi je mesto u svetskom vrhu

dusanborkovic.com
Šampion: Dušan Borković 

Borkoviću je bilo neophodno da zauzme minimum četvrtu poziciju na dve trke kako bi postao novi šampion, ali je usled pucanja gume na prvoj trci, izleteo sa staze i udario u zastitnu ogradu. Druga trka dana bila je zakazana samo dva sata nakon prve, ali je Borkovićev tim uspeo da sredi automobil, a srpski vozač zauzeo je željenu poziciju.

- Ovo je bio pravi test za mene i tim. Mislio sam u kvalifikacijama da sam završio posao i da treba samo da izvezem obe trke bez forsiranja. U drugom krugu mi je pukla guma i jako sam udario u zid i gume. Auto se bukvalno raspao. Povredio sam se ali ni u jednom momentu nisam hteo da odustanem. Bila je borba da dovezem auto do pita, jer da nisam ne bi imali ni najmanje šanse da po pravilima popravimo auto između trka - rekao je Borković nakon trke.

Doček za šampiona

Grad Pančevo ogranizovaće doček za Borkovića u utorak 13. oktobra, ispred platona Skupštine grada, sa početkom od 18.00 sati.

On je dodao da je njegov tim odradio sjajan posao, kao i da je svima dokazao da mu je mesto u samom vrhu automobilizma.

- Momci su odradili sjajan posao i oni su za mene heroji danas. Želim da se zahvalim svima koji su me podržali. Ovim sam sebi i drugima dokazao da mi je mesto na svetskom nivou i nadam se da ćemo uspetimo da oforimomo budzet jer nam ponude pristižu svakodnevno i za WTČ i TCR - zaključio je Borković.

Borković je četvrtim mestom na trci završio šampionat sa 110 bodova, dok je Čeh Petr Fulin zauzeo drugu poziciju sa samo tri boda manje.

2024 © - Vesti online