Ponedeljak 12.10.2015.
00:30
dnevnik.hr

Magična Bavarska: Šta sve treba da posetite?

pixabay.com
Romantični put se završava baš ovde: Magični dvorac Nojšvanštajn

Provozajte se Romantičnim putem

Oko 400 km duga saobraćajnica, pruža jednu od najlepših vožnji na svetu. Napravljena je na ruševinama starog rimskog puta i prolazi kroz brojne bavarske istorijske gradove poput Agsburga, Vurcburga i Nordlingena. Najbolja stvar dolazi na kraju, jer vodi do magičnog Nojšvanštajn dvorca.

pixabay.com
Do ovog vrha možete stići žičarom i sa njega videtu četiri zemlje: Cugšpice

Popnite se na Cugšpice

Ako ste planinar, pokušajte da osvojite najviši vrh u Nemačkoj, ali ako niste u formi, ukcajte se na žičaru. S ovog vrha moći ćete da vidite čak četiri zemlje - Austriju, Švajcarsku, Italiju i Nemačku. U blizini je i poznato skijalište Garmiš - Partenkirhen, pa ako ste ljubitelj zimskih radosti, spojite ugodno s korisnim.

pixabay.com
Jedno od najlepših jezera Bavarske: Konigze

Reke i jezera

Prelepe planine kojih je Bavarska puna često skrivaju podjednako lepe reke i jezera u kojima možete voziti čamac, kajak ili jednostavno zaplivati. Posebno su lepa Ibze i Konigze, ali ni ostala vas neće razočarati.

pixabay.com
Ovaj deo Nemačke poznat je po dvorcima i tvrđavama: Vurcburg

Dvorci Bavarske

Bavarski kralj Ludvig II ostavio je snažan pečat na izgled ove pokrajine. Burghauzen, Nimfenburg, Vurcburg i već pomenuti Nojšvanštajn su dvorci koji će i najveća gunđala ostaviti bez teksta.

pixabay.com
Jedan od najlepših gradova Evrope: Minhen

Minhen

Glavni grad Bavarske jedan je od najlepših gradova Evrope. Smešten u blizini Alpa i ima mnogo toga da ponudi - od klasične arhitekture, svetski važnih muzeja, pa sve do sjajnih barova i restorana.

2024 © - Vesti online