Nedelja 11.10.2015.
09:05
Tanjug

Šta kaže Ćurčić pred duel sa Portugalom?

Tanjug/AP
Od prošlosti se ne živi, moramo stalno da se dokazujemo: Radovan Ćurčić, selektr Srbije

- Napadaćemo i branićemo se, svaka pobeda u kvalifikacijama mi je najlepši utisak. Portugalija ima kvalitet da napravi nešto više na prvenstvu Evrope. Ovaj meč je veliki izazov za nas, Spremamo se za to i uradićemo sve da nadigramo Portugaliju. Svaka pobeda nam znači - rekao je Ćurčić na konferenciji za medije na stadionu Partizana. 

Neizvestan nastup Matića

Nemanja Matić, koji se afirmisao u lisabonskoj Benfiki, rekao je da nije siguran da će igrati protiv Portugalije.  

- Bio sam na terapijama i na dan utakmice ćemo doneti odluku da li ću igrati. Za sada, verovatnoća da zaigram u procentima iznosi 50:50. - Ovo je veoma bitna utakmica za nas, Portugalija je velika ekipa i na nama je da pokažemo da smo dobri. To će biti prava priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo - rekao je Matić.

Portugalija je sa pet uzastopnih trijumfa obezbedila prvo mesto I grupe, što je prema Ćurčiću sasvim zasluženo. 

- Pokušavamo da predvidimo tim Portugalije, poznajemo svakog igrača i koliko su jaki - naveo je Ćurčić. 

Prema njegovim rečima. ekipa je fizički i emotivno ispražnjena posle pobede nad Albanijom (2:0) u Elbasanu. 

- To ne bi trebalo da bude alibi, svih 24 igrača su veoma emotivno doživeli utakmicu u Albaniji. Od prošlosti se ne živi i moramo da se dokazujemo. Bilo bi lepo da je to bila poslednja utakmica, kako bismo mogli da uživamo - rekao je Ćurčić. 

Fudbaleri Srbije su poslednji put selekciju iz vrha evropskog fudbala savladali 2010. godine - Nemačku na Svetskom prvenstvu, ali Ćurčić veruje da je došlo vreme da se prekine tradicija. 

- Iskreno se nadam i sa puno optimizma ulazimo u meč da pobedimo. Pobeda protiv Albanije vratila nam je samopozdanje i veru u narednim kvalfikacijama - poručio je Ćurčić. 

Utakmica kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Srbije i Portugalije igra se u nedelju od 18 sati na stadionu Partizana.

2024 © - Vesti online