Subota 10.10.2015.
12:00
R. Lukić - Vesti - Foto: R. Lukić

Radost na kućnom pragu

Veselje: Pakete je dovezao Peđa Lopandić

U paketima su sredstva za higijenu, odeća, hrana i slatkiši u vrednosti od 350 evra, a sve su prikupili humani članovi ove organizacije.

Paketima su se najviše obradovala deca, a naročito sedmogodišnji sinčić Radenko koji je ove jeseni pošao u školu.

Kao što su već "Vesti" pisale ova siromašna porodica živi od nedovoljne socijalne pomoći , a zbog bolesti niko nije zaposlen.

Otac Radomir (45) posle zatvaranja firme u kojoj je radio, zarađivao je nadničeći, a kada je oboleo od srca presušio je i taj skromni izvor prihoda. Radomir je trenutno na čekanju za operaciju srca.

Petogodišnja ćerkica Marija pati od posledica cerebralne paralize i jedva se kreće, a zbog cele situacije majka Dragana (33) psihički je obolela.

Članovi našeg udruženja porodici Zarić su u junu kupili kozu, pa deca svakodnevno imaju bar mleko. Međutim, mi o njima i dalje moramo da brinemo, jer na pragu je zima, a Zarići nemaju pare ni za drva ni za lekove", poručuje predsednik udruženja dr Željko Dragić, nadajući se da će njihovu akciju podržati i drugi humani ljudi, koje poziva da se jave na telefon: +49 173 606 54 38. A neki od čitalaca "Vesti" iz Nemačke, Francuske, Australije i Kanade, ali i građani Srpske, poslali su u nekoliko navrata familiji Zarić finansijsku pomoć.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online