Četvrtak 13.05.2010.
13:27
Tanjug

Ugljanin: Povećan broj nerazvijenih opština

Sulejman Ugljanin

Povodom završetka Konkursa za dodelu sredstava za izdradu projektne dokumentacije za nedovoljno razvijena područja u Srbiji, Ugljanin je kazao da se plan rada Kancelarije za održiv razvoj nedovoljno razvijenih poručja odnosi na finansiranje programske, planske i druge dokumentacije.


On je dodao da se radi i na drugim važnim projektima koji se odnose na partnerstvo privatnog i javnog sektora u upravljanju komunalnim delatnostima.


Ugljanin je rekao da se radi i na medijskoj promociji nerazvijenih područja i pomaže u motivisanosti onih koji imaju mogućnosti da ulažu u infrastrukturu i nerazvijene delove Srbije.


Pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj Edib Kajević kazao je da su sprovedena dva javna konkursa, a da se prvi odnosio na dodelu sredstava za izradu projektne dokumentacije za razvojne projekte iz oblasti poljoprivrede, malih i srednjih preduzeća, kako bi se u nerazvijenim opštinama uticalo na pojedince i preduzeća da unaprede razvoj svoje zajednice.


Drugi konkurs se odnosio na izradu projektne dokumencije koja se odnosila na opštine i opštinske uprave, naveo je on, dodajući da je pravo učešsća imalo svih 48 nerazvijenih opština u Srbji.


Konkurs je objavljen 16. marta i trajao je do 16. aprila, a sve opštine su na vreme dostavile zahteve, kazao je Kajević i dodao da je Kancelarija dala sugestiju opštinama da sredstva upotrebe za završetak prostornog, generalnog i urbanistčkog plana kako bi se sprovelo usklađivanje sa novim Zakonom o planiranju i izgradnji.

2024 © - Vesti online