Četvrtak 13.05.2010.
13:20
Tanjug

Bramerc: Ratko Mladić je u Srbiji

 Nema alternative hapšenju Mladića i Hadžića : Serž Bramerc
 

"To je utisak koji dele i moji sagovornici", rekao je Bramerc na konferenciji za novinare nakon jučerašnjeg razgovora sa akcionim timom za lociranje i hapšenje haških begunaca.


"Veoma detaljno analiziramo zašto do hapšenja Mladića još nije došlo", rekao je Bramerc i najavio da će se optužnica protiv Madića izmeniti i dopuniti.


Bramerc je rekao da ne može biti alternative hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića i da od nadležnih službi u Srbiji očekuje da učine sve u praktičnom smislu kako bi oni bili privedeni pravdi, a od političara da ih podrže u tom poslu.

Palma: Mladić nije u Srbiji!
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je danas da je Srbija ispoštovala međunarodnu obavezu koju je imala, a da je "dezinformacija da je Ratko Mladić u Srbiji".

"Koristim sve svoje sastanke sa operativnim službama i političarima insistirajući na njihovom hapšenju", rekao je Bramerc.

Komentarišući donošenje Deklaracije o Srebrenici u srpskom parlamentu, Bramerc je rekao da taj gest vlasti Srbije neće biti pomenut u narednom izveštaju Savetu bezbednosti UN, koji će biti podnet u junu.


"To nije nešto što ću pomenuti u izveštaju o saradnji jer to je politička izjava. Naravno to je korak u u dobrom smeru, ali nadam se da je on učinjen zbog budućnosti Srbije i njenog naroda, a ne zbog Haškog tribunala", rekao je Bramerc.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc sastao se sa predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim sudom Rasimom Ljajićem. Na tom sastanku je zaključeno da se saradnja između Srbije i Tužilaštva u oblasti dostavljanja dokumentacije, uvida u arhive državnih organa i svim drugim tehničkim aspektima odvija kontinuirano, profesionalo i bez ikakvih poteškoća.

 

Posle sastanka sa Ljajićem, Bramerc je razgovarao i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem u zgradi Vlade Srbije, a kasnije u toku dana sastaće se i sa specijalnim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

2024 © - Vesti online