Petak 09.10.2015.
12:08
vecernji.hr

Panika među džihadistima kad čuju ruske avione: Skidajte zastave i bežite svi!

Tanjug/AP
Rusi im uterali strah u kosti: Ni zastave ne smeju biti vidljive

Na snimku se čuje glavni zapovednik kako urla:

- Istoku, zapadu i jugu... Četiri aviona. Napustite baze, napustite položaje što pre. Ostavite sve, i naoružanje i municiju.

- Opasno je, opasno je. Pogodili su nam već trista ciljeva. Svi me slušajte. Evo aviona. Gde ste? Javite se. Vidim četiri ruska aviona. Nakon što završe s udarima, prebacite naoružanje. Nađite skladište koje je dublje od 15 metara da ga projektili ne mogu da ga probiju. Tenkove, transportere i topove svaki dan obavezno premestite na drugu lokaciju i ne upotrebljavajte ih osim u nuždi jer sve snimaju... sve snimaju.

I tu onda raste paranoja islamskoj generala.

- Isključite sve telefone i ne koristite ih, ne razgovarajte ni preko voki-tokija s glavnim zapovednicima koji su na prvim borbenim linijama.

A onda zapovednik poručuje:

- Najvažnija stvar, sa svih položaja i objekata skinite zastave Islamske države. Kad skinete zastave, napuštajte baze i položaje na celom području kalifata.

I na kraju, poruka ohrabrenja za braću.

- Braćo, braćo, nemojte da se plašite.... Pobedićemo i uništiti Bašara al Asada! I ruska vojska u Siriji biće uništena, a Putinov kraj će biti u našim rukama! U ime Alaha, ako Alah da".
 

2024 © - Vesti online