Petak 09.10.2015.
11:09
Tanjug

Počinju tople probe, grejna sezona od 15. oktobra

Z. Dedić
Očekujte tople radijatore u kasnim popodnevnim i večernjim satima

Pored provera funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja, koje su započete 1. oktobra, tople funkcionalne probe podrazumevaju i isporuku toplotne energije potrošačima, navodi se u saopštenju.
 

S obzirom da je beogradski sistem daljinskog grejanja, koji je najveći u jugoistočnoj Evropi, bio gotovo šest meseci u stanju mirovanja i da su u tom periodu obavljani značajni remontni i investicioni radovi, čitav sistem će se postepeno zagrevati tokom dana.

To znači da se efekti toplih funkcionalnih proba kod većine korisnika mogu očekivati u kasnim popodnevnim, a ponegde i večernjim časovima.

Beogradske elektrane zato mole korisnike za strpljenje u toku toplih funkcionalnih proba, koje će trajati do zvaničnog početka grejne sezone 15. oktobra, kao i da u tom periodu prijavljuju reklamacije Dispečerskom centru-Službi za prijem reklamacija za curenje vode iz instalacija (011/2093-100 - broj telefona samo za curenje vode iz instalacija) i negrejanje celih zgrada (011/2093-011).

Čim grejna sezona zvanično počne, potrošači mogu da prijave reklamacije koje se odnose i na eventualne nedostatke na kućnim grejnim instalacijama unutar jedne zgrade.

2024 © - Vesti online