Četvrtak 08.10.2015.
20:25
Tanjug

Vrata ruskog tržišta širom otvorena za srpsku hranu

Reuters
Srpski poljoprivredni potencijali su veliki

Ona je rekla da je u razgovoru sa ruskim ministrom poljoprivrede Aleksandrom Tkačovom, posebno istakla pitanje izvoza punomasnih sireva i živinskog mesa iz Srbije.


Bogosavljević Bošković prisustvovala je na poziva Tkačova, otvaranju 17. agroindustrijskog sajma "Zlatna jesen" u Moskvi, centralnog sajma za region Ruske Federacije, koji se održava se svake godine, od 2000.

Sajam je svečano otvorio premijer Rusije Dmitrij Medvedev, sa kojim je ministarka Bogosavljević Bošković obišla štandove izlagača.

Ona je rekla da je sa ruskom kolegom Tkačovom razmotrala najvažnija pitanja naše bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede.

Bogosavljević Bošković je ukazala na dobru saradnju i koordinaciju sa ruskim veterinarskim i fitosanitarnim službama sa ciljem još većeg izvoza naših poljoprivrednih proizvoda u Rusiju.

- Istakla sam da su naši poljoprivredni potencijali veliki, a naš interes je da što više naših kompanija bude upravo na ovom trzištu. Zamolila sam da se još ubrza procedura za izdavanje dozvola srpskim kompanijama koje su zainteresovane da svoje proizvode plasiraju u Rusiju - navela je Bogosavljević Bošković.


Bogosavljević Bošković i Tkačov su se saglasili da treba zajednički raditi na intenziviranju saradnje na zajedničkim investicionim projektima u srpskoj poljoprivredi.

2024 © - Vesti online