Četvrtak 13.05.2010.
12:55
Vestionline

Šormaz: Moj mandat za Koštuničin

Dragan Šormaz

Šormaz je napomenuo da nije pažljivo gledao intervju Vojislava Koštunice u sredu uveče na RTS, u kome je Koštunica rekao da je Šormaz isključen iz stranke, jer je, kako je naglasio, više gledao fudbalsko finale Lige Evrope.


Ono što sam video, dodao je Šormaz, govori mi da sam bio u pravu kada sam govorio da Koštunica ne nudi ništa protiv aktuelne vlasti.


"Možda Koštunica bolje zna od mene, možda tako treba, pisati saopštenja iz kabineta, ali ja ne vidim kako to pomaže milionima nezaposlenih i gladnih u Srbiji", rekao je Šormaz.


"Spreman sam", dodao je Šormaz, "da sednem sa Koštunicom u bilo koji TV studio i da otvoreno razgovaramo o načinima da DSS na sledećim izborima ne padne ispod cenzusa, ali mislim da nema svrhe".


Šormaz je naglasio da je o načinu vođenja stranke dve godine otvoreno govorio na sednicama unutar partije, ali, prema njegovim rečima, o svemu unutar DSS pita se samo Koštunica.


"Koštunica odlučuje o 98 odsto stvari u stranci a o preostalih dva odsto odlučuje kafe kuvarica, i to kakva će se kafa kome kuvati", rekao je Šormaz.


Zbog "dobrih ljudi" u DSS više nemam nameru da polemišem sa Koštunicom, rekao je Šormaz, a na pitanje novinara koji su to dobri ljudi, Šormaz je odgovorio da ih ima mnogo u DSS ali, kako je rekao, iz straha ne nastupaju javno.


Šormaz je naglasio da ni sa jednom strankom nije pregovarao oko prelaska, mada je, kako kaže, imao nekoliko ponuda, iz vladajućih i opozicionih stranaka.


"Meni najbliža stranka je DSS, ali bez Koštunice na mestu predsednika. Ja sam političar desnog centra, zvali su me iz nekoliko stranaka, ali još nisam odlučio", poručio je Šormaz.

2024 © - Vesti online