Četvrtak 08.10.2015.
17:52
Tanjug

Moskva: Uništena utvrđena skrovišta terorista

Reuters
Ruska avijacija nastavlja da uništava položaje ISIS-a

 - Bombarderi Su-25 i Su-34 napali su osam uporišta ekstremista u provinciji Homs i u paljbi su potpuno uništeni utvrdjeni objekti ekstremista - izjavio je danas predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Avioni su, takodje, naneli udare na 11 lokacija kampova za obuku ekstremista "Islamske države" u provincijama Hama i Raka, dodao je on.

Konašenko je rekao da su aviobombama za probijanje betona pogodjena podzemna skrovišta esktremista u oblasti naselja Arafit i Salma, kao i da je nekoliko aviona Su-25 uništilo jednu bazu IS skrivenu u šumi, prenela je RIA Novosti.

Prema rečima portparola ruskog Ministarstva odbrane, to ministarstvo za sada bezuspešno traži od Zapada koordinate IS u Siriji.

- Danas se obratimo - dajte nam koordinate objekata ID. Odgovor je muk ili odbijanje - kazao je Konašenko.

On je dodao da zapadne kolege ne odgovaraju ni na zahteve Rusije za kontakte sa umerenom sirijskom opozicijom, zbog čega se nameće zaključak da je ona "fantomska" a Zapad predstavlja kao da je podržava.

TASS prenosi njegovu izjavu da je i "Sirijska slobodna vojska" spremna na saradnju i razgovor o borbi protiv ekstremista IS, a da je Ministarstvo otvoreno za kontakte i spremno da razmotri sve konstruktivne predloge.

2024 © - Vesti online