Četvrtak 08.10.2015.
16:09
Tanjug

Doktorka Stanojčić predala zahtev za promenu pola

mashable.com
Doktorka rešena da postane doktor (Foto: Ilustracija)

- On kaže da procedura traje dve godine, budući da čitav tim stručnjaka mora da da svoj stav, a zahvat će obaviti besplatno - navela je Stanojčićeva.

Prof. dr Stanojević je rekao novinarima da se promena pola najčešće obavlja iz medicinskih razloga i da je ovo nesvakidašnji slučaj u njegovoj dosadašnjoj praksi, a posebno imajući u vidu činjenicu da doktorka to hoće da uradi iz ekonomskih razloga.

Dr Stanojčić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije iz Gornjeg Milanovca, najavila je ranije da će promeniti pol kako ne bi bila penzionisana. Ona je u sredu rekla Tanjugu da je dobila nalog od direktora bolnice da joj teče godišnji odmor, a u rešenju stoji da sve lekarke koje ispunjavaju uslove za penziju od utorka treba da iskoriste godišnji odmor za tekuću godinu. Od nje se očekuje, kako tvrdi, da nakon toga ode u penziju.

Takvu odluku Stanojčićeva je ocenila kao diskriminaciju žena, koje se stavljaju u neravnopravan položaj u odnosu na kolege, te tvrdi da se u slučaju te odluke ne gleda kvalitet, već godine i pol.

 - Zbog toga sam odlučila da promenim pol - rekla je Stanojčićeva, ukazujući da će, ukoliko ona ode u penziju u tom gradu ostati samo jedna koleginica, koja sledeće godine ispunjava uslove da joj se isto dogodi, pa će Gornji Milanovac ostati bez specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije.

2024 © - Vesti online