Petak 09.10.2015.
05:30
b92.net

Zaboravite kreme, uz ove namirnice koža blista

pixabay.com
Za kožu je bitije šta unosimo u sebe, nego kojom se kremom mažemo

Uravnotežena ishrana, dovoljno sna i hidratacija od vitalne su važnosti za vaše zdravlje, kao i za vašu kožu i mogu znatno smanjiti potrebu za upotrebom skupih preparata za negu kože. Ove namirnice garantuju vam zdravu, blistavu i mladalačku kožu bez skupocenih kozmetičkih tretmana i krema. Uverite se i sami!

1. Jagode - bogate su vitaminom C koji se suprotstavlja negativnim učincima izlaganja suncu, jača kapilare koje opskrbljuju kožu, pomaže kod prikrivanja raznih mrlja na koži i kontroliše štetu u telu nastalu delovanjem slobodnih radikala. Jagode sadrže i vitamin E koji takođe štiti kožu od oštećenja ćelija.

2. Avokado - pogoduje zdravlju, ljepoti i mladalačkom izgledu kože.Bogat je vitaminom E kao i esencijalnim masnim kiselinama koje deluju kao prirodni ovlaživač za vašu kožu. Ove masti jačaju vaše ćelijske membrane koje pomažu u sprečavanju nastanka bubuljica i mitesera. Avokado takođe sadrži antioksidanse koji imaju protivupalno dejstvo.

3. Jaja - odličan su izvor biotina, najvažnijeg vitamina B koji čini osnovu naše kože, noktiju i kose. Jaja takođe sadrže i selen koji štiti kožu od spoljašnjih oštećenja nastalih nakon izlaganja suncu.

4. Šaragarepa - Vitamin A i visok nivo betakarotena u ovom povrću deluje kao antioksidans i tako sprečava oštećenja ćelija, nastanak bora i akni. Vitamin A takođe je neophodan i za sprečavanje nastanka suvog tena.

5. Riba - Uravnotežena ishrana, dovoljno sna i hidratacija od vitalne su važnosti za vaše zdravlje, kao i za vašu kožu i mogu znatno smanjiti potrebu za upotrebom skupih preparata za negu kože.

6. Voda - Nikako nemojte podcenjivati važnost hidratacije organizma jer čak i blaga dehidratacija može dovesti do toga da vaša koža izgleda suvo i umorno.

2024 © - Vesti online