Četvrtak 08.10.2015.
11:19
Tanjug

Rama se izvinio Srbima zbog kamenovanja

Tanjug/AP
Studenti, važno je samo da Albanija pobedi: Edi Rama

- Poznato vam je da na utakmicama i komšije pokušavaju da jedan drugome oči povade, ali je važno da Albanija pobedi, ministar Verbić će reći da Srbija pobedi, ali je najvažnije da pobedi pristojnost koju zajedno predstavljamo - rekao je Rama.

Izrazivši žaljenje što je, kako je rekao, jedan mladić od 14-15 godina gađao kamenom autobus srpske reprezentacije, Rama je rekao da je to dokaz koliko još mora da se uradi s obzirom na to da "stara generacija nosi u sebi mržnju prema promenama i dovodi snove novog sveta u opasnost od nacionalizma i duha mržnje, a isključivost je uvek prisutna".

Rama je srpske studente primio u zgradi albanske vlade rekavši da je to "centar za pokretanje dijaloga", koji svedoči o istoriji i vladavini, ali i umetnosti i kulturi i da jedan njen deo uvek dostupan javnosti. On se zahvalio studentima na poklonima koje je od njih dobio.

Prethodno je ministra Verbića i studente primila ministarka obrazovanja Lindita Nikolja sa 60 albanskih studenata. Oni su srpskim studentima priredili svečani doček. Srpski studenti će pratiti utakmicu Albanija - Srbija u Elbasan Areni u albanskom gradu Elbasanu, a biće smešteni u albanskim porodicama.

2024 © - Vesti online