Četvrtak 08.10.2015.
08:50
Z. Mirković - Vesti

Zabranjena ljubav: Albanci pretili da će zaklati Srbina

Reuters
Zaljubili se Srbin i Albanka a njenoj porodici se to nikako nije dopalo (Foto: Ilustracija)

Na kraju je Adelinin otac dobio uslovnu kaznu, dok su ostali članovi albanske porodice oslobođeni optužbe!

Ljubavna priča između Adeline i Aleksandra trajala je tri meseca i tokom tog perioda Aleksandar je od Adelininih roditelja i tri starije sestre, kako je pisalo u optužnici, dobijao ozbiljne pretnje. Tužilaštvo u Salcburgu je u optužnici navelo da je Adelinin otac telefonom pretio Aleksandrovom ocu da će njegov sin živeti svega još 24 sata i da će ga on zaklati pred njegovim i očima drugih članova srpske porodice!

- To nije tačno. Rekao sam samo da njegov sin treba da skloni ruke dalje od moje ćerke. Mi ne možemo zajedno, mi smo muslimani, a oni pravoslavci - pravdao se Adelinin otac tokom suđenja.

I ženski deo albanske porodice je takođe tvrdio da optužbe nisu tačne. Adelinina majka i starije sestre su, kako je bilo navedeno u optužnici, pratili zaljubljeni par i vozali se s njima po Salcburgu, ali žene su negirale da su pretile da će Aleksandar biti ubijen ukoliko ne ostavi Adelinu na miru.

Zabranjen prilazak

Tokom suđenja Aleksandar je rekao da i dalje strahuje od Adelininog oca, iako se više ne zabavlja sa Adelinom. Zbog toga je sudija Adelininom ocu izrekla meru zabrane prilaska Aleksandru.

- Mi smo samo strahovale za našu najmlađu sestru. Čuli smo da se Aleksandar drogira. On je loš za nju i umesto da se koncentriše za školu, ona se potpuno promenila - kazale su sestre na suđenju, dok je Adelinina majka rekla da nije razumela ništa od razgovora vođenog u automobilu jer gotovo da ne govori nemački!

U optužnici se navodi i da je jedna od Adelininih sestara u video-telefonskom razgovoru, kako bi podvukla svoju pretnju, držala pušku u rukama!

- Tada sam pazila na šestoro dece. Možda je neki od dečaka poneo pušku-igračku sa sobom. Nikada nisam Aleksandru pretila oružjem - kazala je ona.

Nakon što je uplašena Aleksandrova majka pozvala policiju prilikom pretesa stana kosovsko-albanske porodice nađena je puška-igračka.

- Iako su i moja i Adelinina porodica austrijski državljani, zbog naših različitih nacionalnosti smo vezu držali u tajnosti. Adelina je tako želela, a od njenog oca sam posle strahovao - kazao je Aleksandar tokom suđenja.

2024 © - Vesti online