Utorak 06.10.2015.
16:11
Vestionline

Da sam slušao republikance, bili bismo u 7 ratova!

Reuters
I onda bi njegovi avioni leteli - fiju, fiju, fiju - širom sveta: Barak Obama

Štaviše, Obama je tačno izračunao broj ratova koje bi SAD vodile da je slušao savete političkih protivnika (s obzirom na to da je demokrata) - po toj računici, reč je o ukupno sedam (7) vojnih sukoba! Naime, u videu koji je Bela kuća objavila prošlog meseca, a koji je u javnosti do sada prošao nezapaženo, Obama se obraćao maloj grupi veterana i jednom udruženju majki ubijenih vojnika SAD:

- Da sam poslušao savete nekih od članova Kongresa koji viču sve vreme, bili bismo sada u sedam ratova. Ne preterujem. Brojao sam. Bili bismo u vojnim akcijama na sedam mesta širom sveta - naglasio je Barak Obama.

Kada je portparol Nacionalnog saveta bezbednosti upitan da objasni na koja mesta je predsednik mislio, on je naveo sedam zemalja u koje su SAD već poslale vojnike na borbene misije: Siriju, Irak, Pakistan, Somaliju, Libiju, Avganistan i Jemen.

Kako su novinari zatim istakli da je jasno da predsednik nije mislio na već postojeće sukobe, nego na neke koji su izbegnuti jer nije slušao savete republikanaca, predstavnici sedme sile su priterali portparola u ćošak i tražili podatke - ipak, ostali su bez odgovora... 

2024 © - Vesti online