Utorak 06.10.2015.
11:48
Tanjug

Ovako nemački javni servis vidi Merkelovu

youtube.com
Angela Merkel prikazana na nemačkoj televiziji

ARD je odlučno odbacio sve kritike da takvom formom izražavanja može doprineti rastu neprijateljske propagande protiv islama.

"Radujemo se kritikama i veoma žalimo što našu predstavu nemačke kancelarke neki nisu razumeli... To je bilo u vezi sa temom emisije o vrednostima našeg društva. Moderator emisije je govorio o uspesima našeg zapadnog društva - slobodi mišljenja, slobodi medija i ravnopravnosti. Te slobode odslikavaju se u formi naše predstave. Naravno, tom slikom smo želeli i da probudimo pažnju i polarizaciju..." saopštio je javni servis ARD, naglašavajući da oni, ipak, smatraju legitimnim takvu formu izražavanja i da odlučno odbaciju sve kritike da će takvim načinom doprineti rastu neprijateljske propagande protiv islama.

Tanjug/AP
A radikalni pokret Pegida je vidi ovako

U opštoj navali izbeglica na Nemačku, zbog čega se Merkelova našla na udaru političara i iz sopstvenih političkih redova, i najnovijim procenama da bi se u zemlji do kraja godine moglo naći i 1,5 miliona izbeglica, medijii, a i ARD, postavljaju osnovana pitanja kako će to uticati na zapadne vrednosti nemačkog društva i da li je zemlja u stanju da se izbori sa tolikom lavinom ljudi.

2024 © - Vesti online