Utorak 06.10.2015.
10:51
blic.rs

Haradinaj finansirao kampanju Srpske liste?

Tanjug
Haradinaj dao pare Srpskoj listi da bi zajedno pravili vladu Kosova?

Haradinaj je, kako piše "Blic", u međuvremenu shvatio da je Jablanović pare uzeo za sebe, pa sada intezivno od njega traži "prebijanje duga", a povraćaj svog novca je prvo tražio od predstavnika Beograda na Kosovu i Metohiji. Izvori "Blica" kažu da Jablanović nije vratio novac i da je ušao u koaliciju sa Hašimom Tačijem, od koga je takođe uzeo pare.

Haradinaj je ubrzo tražio novac, ali mu je Jablanović objasnio da to nije bio dogovor sa njim, već sa Beogradom i uputio na Kancelariju za Kosovo i Metohiju, gde su Haradinaju rekli da nemaju pojma o čemu priča.

Jablanović je za "Blic" sve demantovao, navodeći da je reč o instinuacijama koje plasiraju neki Srbi sa Kosova i Metohije.

- Ljudi koji plasiraju te svoje nenormalne gluposti veći su kriminalci od mene. Posle izbora Srpska lista je trebalo da izabere između dve opcije. U prvom su bili Isa Mustafa i Haradinaj, a u drugoj Tači. Dobili smo preporuku Vlade Srbije da razgovaramo sa prvima, jer je Mustafa umereni političar bez ratne prošlosti - objasnio je Jablanović.

Dodao je da je Mustafa potom počeo da pregovora sa Tačijem i da se Srpska lista uključila u te razgovore. Jablanović tvrdi da je poslednji put sa Haradinajem imao kontakt januara 2015. godine, da ga jedva poznaje i da mu ništa ne duguje.

Jablanović je nedavno smenjen sa čela Srpske liste, a umesto njega je postavljen Branimir Stojanović.

2024 © - Vesti online