Ponedeljak 05.10.2015.
23:48
blic.rs

VIDEO: Granata pogodila televizijsku ekipu, povređena novinarka

youtube.com/Al Mayadeen Español
Povređena novinarka se grči u bolovima: DObila opekotine i rupe na licu i vratu

Kolega Hane Mahamid rekao je da ona nije ozbiljno povređena, ali su joj ostale "rupe na licu i vratu" zbog čega su je lekari savetovali da uzme bolovanje da bi se oporavila.

Ipak, nju su primorali da nastavi da radi, a TV stanica je pronašla drugog reportera kome bi bilo dozvoljeno da ulazi u Izrael i Palestinu.

- Naravno da nije dobro. Još uvek ne znamo kakve će posledice imati njene povrede i da li će joj ostati ožiljci. Tražili smo nekog da joj pomogne, ali nije lako - rekao je Hanin kolega.

Na televizijskom snimku postavljenom na društvenim mrežama vidi se kako projektil leti ka kameri televizije Al-Majadin, a potom se čuje vrištanje i na snimku se vidi Hana kako se grči od bola dok ljudi pokušavaju da joj pomognu.

Izraelska policija je izjavila da se ovaj sukob desio kada su hapsili oca palestinskog tinejdžera Fadija Aluna (19), koji je optužen da je nožem napao izraleskog tinejdžera pre nego što ga je usmrtila policija.

Predstavnica za medije izraelske policije, Luba Samri, rekla je da su policajci morali da razbiju protest i da "svi koji su prisutni na nedozvoljenoj lokaciji rizikuju da budu povređeni".

2024 © - Vesti online