Sreda 12.05.2010.
17:52
Tanjug

KPS privela pa pustila radnike "Telekoma"

Komandir policijske stanice Bratislav Trajković izjavio je Tanjugu da su radnici bili privedeni prema naredbi Glavnog štaba KPS-a da niko ne sme da se pojavljuje na mestu ili u blizini antenskih stubova "Telekom Srbije" u selu Badovac pored Gračanice.

Ta naredba važi otkako su kosovske vlasti skinule antene i predajnike mobilnih operatera iz Srbije 23. aprila.


Nešto ranije, direktor Telekoma Srbije za Kosovo i Metohiju Ivan Ivanović izjavio je Tanjugu da su oko 16 sati dve patrole kosovske policije prišle radnicima Telekoma u Badovcu, legitimisale ih i naredile im da dođu do policijske stanice.


U znak protesta zbog privođenja petoro radnika Telekoma Srbije u Gračanici, sa dva automobila Hitne pomoći uz sirene, radnici te službe iz Lapljeg Sela i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Gračanici blokiralo je nakratko saobraćaj na putu Priština-Gnjilane kroz Gračanicu, kao i ulaz u lokalnu stanicu kosovske policije.

Privedeni po nalogu Glavnog štaba KPS

 

Pet radnika "Telekoma Srbije" privedeni su danas na informativni razgovor u stanicu policije u Gračanici po nalogu Glavnog štaba KPS-a, potvrdio je komandir policijske stanice Bratislav Trajković. Oni su privedeni jer postoji naredba Glavnog štaba KPS da niko ne sme da se pojavljuje na mestu ili u blizini antenskih stubova "Telekom Srbije" u selu Badovac pored Gračanice, objasnio je Trajković. Ta naredba važi otkako su kosmetske vlasti skinule antene i predajnike mobilnih operatera iz Srbije 23. aprila.


Zamenik komandira policijske stanice u Gračanici Rama Krueziju je rekao da radnici "nisu u pritvoru, daju izjave, ali posle konsultacija sa tužiocem znaće se da li će im biti određeno zadržavanje".

Prema njegovim rečima, pet montera je privedeno - jedan od njih je iz Gračanice, a četvorica iz Beograda.


Signal mobilne i fiksne telefonije Telekoma uspostavljen je u utorak uveče na centralnom Kosovu, posle više od 20 dana prekida.

Signal mreže 064 postoji u Gračanici, Lapljem selu, Preocu, Čaglavici, Badovcu, Lipljanu i okolini, preneli su Tanjugu stanovnici tih mesta u centralnom Kosmetu.


Signal mobilne mreže srpskog mobilnog operatera nije podjednake jačine u svim mestima.

Protest Srba zbog privođenja


U znak protesta zbog privođenja pet radnika "Telekoma Srbije" u Gračanici, sa dva automobila Hitne pomoći uz sirene, radnici te službe iz Lapljeg Sela i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Gračanici blokirali su nakratko saobraćaj na putu Priština-Gnjilane kroz Gračanicu, kao i ulaz u lokalnu stanicu kosovske policije. Nakon upozorenja policije da će da pozove pauk vozilo, vozila hitne pomoći su uklonjena sa puta, ali je oko stanice policije u Gračanici ostalo okupljeno oko stotinak Srba koji su čekali da budu pušteni radnici Telekoma.

2024 © - Vesti online