Sreda 12.05.2010.
16:58
Tanjug

Libija: Avion nisu oborili teroristi



Tokom pretraživanja olupine aviona, jedan član spasilačkog tima javio je da je pronađena crna kutija iz pilotske kabine, preneo je Bi-Bi-Si.


"Ovo je crna kutija iz pilotske kabine i u njoj su snimci razgovora između kontrole leta i posade aviona. U njoj su detalji o toku leta od početka do kraja", rekao je ovaj član spasilačkog tima.


Avion "Erbas" A330-200 libijske aviokompanije "Afrikija ervejz", koji je stigao iz Južne Afrike, srušio se prilikom sletanja na aerodrom u Tripoliju.


U njemu su bila 93 putnika i 11 članova posade, među kojima 22 Libijca, putnika i članova posade, dok su ostale osobe raznih nacionalnosti.


Holandski premijer Jan Peter Balkenende potvrdio je danas u Amsterdamu da je veći broj holandskih državljana poginulo u današnjoj avionskoj nesreći nad Libijom kada je avion pokušavao da sleti na aerodrom u Tripoliju.


Među poginulima u današnjoj nesreći libijskog aviona na aerodromu kod Tripolija je 61 holanđanski državljanin, saopštile su holandske turističke vlasti.


Vremenski uslovi na aerodromu u Tripoliju prilikom sletanja "Afrikijinog" aviona bili su dobri. Vidljivost je bila skoro pet kilometara, retki oblaci su bili na visini od oko 3.000 metara, a duvao je vetar brzinom oko 4,5 kilometara na sat.


Predstvništvo "Afrikije" u Johanesburgu još nije dalo spisak nacionalnosti putnika ovog leta.


Portparol Forin ofisa u Londonu je izjavio da postoje nepotvrđeni izveštaji prema kojima je među putnicima srušenog aviona bilo britanskih državljana, naveo je Rojters.

2024 © - Vesti online