Ponedeljak 05.10.2015.
13:16
Tanjug

"Pobeda protiv Albanaca ne leči rane, ali..."

Tanjug
Podstrek za sledeće kvalifikacije: Savo Milošević

Izabranici Radovana Ćurčića ostali su bez teoretskih šansi da se plasiraju na šampionat u Francuskoj pošto imaju samo jedan bod u I grupi kvalifikacija. 

- Sa jedne strane, pobeda nad Albanijom ne donosi mnogo jer smo bez šansi da se kvalifikujemo na EP, ali sa druge bi dosta značila u ovom momentu. Ne možemo da zacelimo sve rane, trijumf ne bi izbrisao sve ono što je bilo loše i što moramo da prepoznamo - rekao je Milošević. 

On je poručio da FSS mora da ispravi sve probleme zbog kojih će nacionalni tim propustiti treće veliko takmičenje zaredom. 

- Utakmica sa Albanijom to ne bi smela da izbriše ili promeni. Pobeda u Elbasanu mogla bi da bude prekretnica u igri ekipe i dala veliki podsticaj u pripremama za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. 

Milošević je dodao da uprskos velikoj tenziji tim mora da zadrži koncentraciju na teren. 

- Postoji visoki napon u javosti i medijima, ali moramo da zadržimo koncentraciju jer je to posao igrača i svih nas. Ne smemo da obraćamo pažnju na vanfudbalske faktore i celu pripremu iskoristimo što bolje isključivo za samu utakmicu. Sve oko nje ne možemo da izbegnemo, ali fokus mora da bude na igri - izjavio je Milošević, dodavši da problem pravi veliki broj povreda fudbalera. 

Prema njegovim rečima ne očekuju se nikakvi incidenti na i oko stadiona u Albaniji. 

- Boravak u Albaniji biće samo 24 sata i fokusirani smo samo na teren. Ne očekujem nikakve probleme, iako ćemo imati neprijateljski nastrojene ljude. Uključen je ceo vrh albanske države, imali smo mnogo sastanaka sa zvaničnicima UEFA i sve će biti preduzeto da prođe na najboljem nivou. Osim velike tenzije ne očekujem ništa drugo", zaključio je potpredsednik FSS.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se u četvrtak od 20.45 u Elbasanu.

2023 © - Vesti online