Sreda 12.05.2010.
14:58
Tanjug

Suđenje Kristijanu počinje 8. juna



Na optuženičkoj klupi pored Golubovića naći će se još šest pripadnika njegove grupe, među koje je tužilaštvo svrstalo i njegovu majku Milanku, zatim Safeta Ibrovića, Mirsada Fujaljkića, Uroša Vukovića, Ferata Skenderovskog i Marka Poljaka.


Golubović se tereti da je organizovao ovu grupu koja je imala za cilj vršenje krivičnih dela za koja se može izreći kazna zatvora viša od tri godine.


Grupa je po nalogu Golubovića trgovala narkoticima na liniji Novi Pazar - Beograd, u periodu od početka avgusta 2009. do 16. januara ove godine.


Na teret im se stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja i preprodaja opojnih droga, a Goluboviću i krivično delo držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Svi članovi grupe na čleu sa Golubovićem nalaze se u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu.


Golubović je, inače, pre nešto više od godinu dana pušten iz zatvora u Požarevcu, gde je izdržao kaznu od četiri godine zatvora zbog iznude tri hiljade evra i kilograma zlatnog nakita od jednog bračnog para.


Od mladih dana poznat je u kriminalnim krugovima, a hapšen je više puta, pored ostalog u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.


Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane krađe.

2024 © - Vesti online