Sreda 12.05.2010.
14:55
Tanjug

Oteti sa venčanja, pa ubijeni

Sva četvorica su imala vezane noge i šake, kao i plastičnu kesu na glavi, izjavio je predstavnik lokalne policije. Oteti su mladoženja Rafael Morales (29), njegov brat Haime Morales (25) i njihov ujak Guadalupe Morales Ariola (47). Identitet četvrtog ubijenog muškarca još nije utvrđen.

Foto: arhiva


Naoružani napadači su ubili jednog čoveka ispred crkve, pre nego što su ušli pred kraj

Rat sa organizovanim kriminalom odnosi puno žrtava

 

Otkako je meksički predsednik Felipe Kalderon pokrenuo rat protiv droge u decembru 2006. godine, u Sijudad Huaresu je bilo više od 4.300 ubistava povezanih sa organizovanim kriminalom. Ukupno je u nasilju vezanom za drogu ubijeno 22.700 ljudi otkako je počela borba protiv narko-kartela.

venčanja i oteli trojicu muškaraca. Članovi porodice su izjavili da su žrtve američki državljani iz mesta La Mesa u Novom Meksiku, prenosi list "El Paso Tajms", iz Teksasa.


Portparol tužioca meksičke države Čivava, Arturo Sandoval je izjavio da su sve tri žrtve rođene u Meksiku. Još nije jasno da li su imali i američko državljanstvo, navodi AP.
Članovi porodice su izjavili tokom istrage da ne znaju zašto su trojica muškaraca bila meta napada.


Sijudad Huares je mesto nasilja i krvavih borbi bandi za puteve narotika na severu i za kontrolu teritorije.


Samo juče meksički vojnici su pronašli na jednoj farmi ogromne količine oružja koga koriste krijumčari droge - 124 puške, 15 pištolja, 69 granata raznih vrsta, tri protivtenkovska projektila, više od 1000 šaržera i 5.000 metaka.


2024 © - Vesti online