Četvrtak 05.11.2009.
17:16
Vestionline

Tretmani za negu ruku

Primenite nekoliko sledećih tretmana za oporavak kože i noktiju na vašim rukama:

Omekšajte ruke dok perete sudove tako što ćete dodati malo bademovog ulja (jednu supenu kašiku) u vodu sa sapunicom. Voda će omekšati ogrubelu kožu, a ulje je tu da zadrži vlažnost koju je koža "pokupila".


Oslobodite se mrtvih ćelija sa kože ruku sa preparatom napravljenim od morske soli i limuna. Utrljajte je u kožu pomoću stare četkice za zube. Ponovite ovaj tretman dva puta nedeljno i vaše će ruke biti ne samo mekše, već će izbledeti nejednaka boja kože.


Perite ruke detaljno u toploj vodi, a onda uzmite rukavicu od frotira i dobro ih istrljajte. Dok je još vlažna, nanesite mešavinu napravljenu od jedne supene kašike meda i jedne supene kašike maslinovog ulja. omotajte ruke plastičnom folijom ili kesom, preko toga stavite pamučne rukavice i sačekajte 30 minuta.


Zagrejte šolju mleka u mikrotalasnoj pećnici na 30 sekundi (ili dok se ne ugreje, ali samo dovoljno da bude prijatno na dodir). Potopite ruke u mleko na pet minuta. Mleko će ojačati vaše nokte i hidrirati kožu jer je puno laktozne kiseline, kao i prirodne alfa hidroksilne kiseline koja nežno uklanja mrtvu kožu. Visoka koncentracija kalcijuma će dodatno ojačati lomljive nokte.

2024 © - Vesti online