Nedelja 04.10.2015.
14:07
M. C. - Vestionline

Gudurić: Dočekao sam i taj dan

facebook.com/KK Crvena zvezda
Talenat: Marko Gudurić (desno)

Klub sa Malog Kalemegdana nedavno je potpisao dugogodišnji ugovor sa Gudurićem, jednim od najperspektivnijih mladih igrača u zemlji. Logičan splet okolnosti bio je debi za crveno-bele, u ubedljivoj pobedi nad Budućnosti.

- Dočekao sam i taj dan. Sanjao sam dres Zvezde još od malena, a posle pet godina u Beogradu, mnogo odricanja, truda i znoja, najzad sam debitovao. Presrećan sam - rekao je Marko posle meča, u kojem je za nešto manje od pet minuta zabeležio skok i asistenciju, uz jedan promašaj u šutu za dva.

Početkom poslednjeg kvartala okršaja sa "đetićima" u "Pioniru", usled visoke prednosti šampiona ABA lige, sa tribina je spontano krenulo skandiranje "Gudurić, Gudurić...", kao "obraćanje" šefu struke da pruži šansu talentovanom krilnom igraču.

- Izmamili su mi osmeh. Znam da mnogi igrači ne mogu da se pohvale skandiranjem imena od strane Zvezdine publike, pa me to dodatno obavezuje. Ipak, nema pritiska. Skoncentrisan sam na ispunjavanje zadataka na terenu i još jačem radu, kako bih izborio veću minutažu - poručio je Gudurić.

Momak iz Priboja je prošao kompletne pripreme sa ekipom koju predvodi Dejan Radonjić, a prethodno je bio MVP Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina, na kojem je naša reprezentacija osvojila zlatnu medalju. Prethodnih godina demontrirao je raskošan potencijal, kao i kontinuirani napredak prilikom prelaska iz juniorske u seniorsku košarku.

Gudurić je prošle sezone za FMP prosečno beležio 14.4 poena, 4.9 skokova i 2.9 asistencija.

2024 © - Vesti online