Sreda 12.05.2010.
13:57
Srna

Kusta snima film za 35 miliona dolara

Pare više nisu problem, ajmo snima se: Emir Kusturica

To je film o čovjeku koji ima 24 časa da sredi život kako ne bi izgubio starateljstvo nad sinom.

Za sada se ne zna ko će igrati u tom filmu, a po riječima Džonija Lina, vlasnika kompanije "Filmula", Kusturica će sa snimanjem početi tek nakon što naredne godine završi projekat "Divlje ruže, nježne ruže" o meksičkom revolucuionaru Panču Vilji, u kome će glavnu ulogu igrati Džoni Dep.

Prema pisanju "Holivud reportera", iza producentske kuće "Filmula" stoje dva velika "igrača" - firma "Keč plej", jedan od najvećih filmskih distributera u Aziji, i tajvanska kompanija "Via tehnolodžiz" koja je poznata po proizvodnji kompjuterskih čipova.

Iako je najavljeno da će film "Tvikers dilajt" imati budžet 35 miliona dolara, moguće je da će Kusturica na raspolaganju imati još veću sumu novca, budući da je Džoni Lin nedavno izjavio: "Imajući u vidu naše finansijske resurse, mi nemamo limit, što je zaista sjajno, a planiramo da u naredne projekte uložimo do 55 miliona dolara po filmu".

Inače, u septembru ove godine Kusturica u Izraelu počinje snimanjem filma "Hladna voda", u kojem će glavne uloge tumačiti Sergej Trifunović i francuski glumac Tahar Rahim.

Tragikomedija, čiji je koproducent Džoni Dep, govori o Palestincu, striperu u Njemačkoj, koji se privremeno vraća kući na očevu sahranu i na bratovljevo vjenčanje. Haos nastaje kada braća pokušavaju da očevo tijelo prošvercuju iz Jerusalima u Ramalu dok ih juri izraelska policija, ruski mafijaši i grupa terorista. Budžet tog filma je šest miliona evra.

2024 © - Vesti online