Subota 03.10.2015.
12:44
Tanjug

Albanski navijači prete: Dajte simbole, ili biće nereda

Tanjug
Foto: Ilustracija

Prema tvrdnjama navijača, koji su pismo poslali i ovdašnjim medijima, "skandal je što im ne daju da nose odeću u crveno-crnim bojama, što se ne dešava nigde".

Oni su u pismu naglasili da je "besmisleno da FSA prihvati sve zahteve Srbije koji se odnose na zabranu isticanja simbola i prisustva nekih ljudi utakmici".

Navijači su se takođe, žalili što Ismail Morina, koji je pustio dron na utakmici Srbija - Albanija u Beogradu, ne može da prisustvuje utakmici.

- Frustrirani smo načinom na koji su ove mere preduzete, a njihovim izvršenjem se krše prava albanskih navijača i to je neprihvatljivo" navodi se u pismu.

U pismu se takođe, ističe da Morina nije tražen od bilo kog državnog organa, te da nije podneta nikakva krivična prijava protiv njega.

- Zato ne razumemo zabranu ulaskana stadion, naših članova i simbola - ističu navijači i dodaju da se time direktno provociraju njihova osećanja i "osećanja igrača".

Oni u pismu pozivaju organizatore utakmice da povuku ovakve odluke.

- U suprotnom, bilo kakve neželjene reakcije biće posledica vaših postupaka i vaša odgovornost - zaključuju navijači u pismu albanskom premijeru Rami i Fudbalskom savezu Albanije.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra od 20.45 u Elbasanu.

2024 © - Vesti online