Subota 03.10.2015.
11:52
BKTV News, alo.rs

Tužna priča krije se iza Merlinove pesme "Da šutiš"

youtube.com/Dino Merlin Official
Dino i Eldin zajedno pevaju "Da šutiš" u Koševu 2008.

Iako neki uspevaju da dožive duboku starost uprkos težini multipleskleroze, Emka nije uspela dugo da se odupire bolesti i drži je pod kontrolom. Prvo su joj otkazale motorne funkcije i završila je u invalidskim kolicima. A zatim je oslepela.

Ljubav i posvećenost prema supruzi bili su kantautoru Eldinu Huseinbegoviću motiv da napiše neke od svojih najlepših pesama. Jednu od njih, "Da šutiš", otpevao je Dino Merlin.

Tom prilikom Eldin je rekao: 

- Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slepa i u kolicima je. Kad bih mogao vratiti vreme i kad bih znao da će oslepeti i biti u kolicima, opet bih je oženio.

U aprilu 2013. godine, nakon nekoliko godina borbe protiv ove mučne bolesti, Emka je preminula. Eldinovi poštovaoci i obožavaoci širom sveta upućivali su mu reči podrške i utehe.

Samo tri meseca nakon njene smrti, Eldin se ponovo oženio Novopazarkom Sezan, sa kojom je kasnije dobio ćerku. Na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, iako ih je nekada bilo puno, više nema nijedne Emkine fotografije.

2024 © - Vesti online