Subota 03.10.2015.
00:10
b92.net

Hoking upozorava: Ako nas vanzemaljci pronađu, uništiće nas!

Reuters
Već dugo upozorava na opasnost od najezde vanzemaljaca: Stiven Hoking

- Ako nas vanzemaljci posete, posledice će biti iste kao kad se Kolumbo iskrcao u Americi, što nije bilo dobro po Indijance - rekao je Hoking u intervjuu za španski “El Pais”.
 

- Takva napredna civilizacija, možda nomadska, kolonizovala bi i osvajala svaku planetu do koje može da dođe.

Hoking je istakao da bi za ljude od ključnog značaja bila kolonizacija neke druge planete.

- Sve je veći rizik da će Zemlja biti uništena nekom katastrofom. Zato želim da utičem na svest javnosti o značaju svemirskih putovanja. Ne treba gledati suviše u budućnost, nego treba da se koncentrišemo na sadašnjost - rekao je on.

Hoking odavno govori o opasnostima koje bi po čovečanstvo mogla da predstavlja neka inteligentna vanzemaljska civilizacija. U poslednje vreme podržava desetogodišnji projekat milijardera Jurija Milnera vredan 100 miliona dolara, koji bi trebalo da se bavi potragom za inteligentnim oblicima života van Zemlje.

- Ne znamo mnogo o vanzemaljcima, ali zato znamo mnogo o ljudima - rekao je on tada.

- Ako pogledate istoriju, manje inteligentni organizmi su u kontaktu s ljudima uglavnom izvlačili deblji kraj, kao i civilizacije sa primitivnijim tehnologijama. Ona vrsta koja bi mogla da pročita naše poruke, može biti milijardama godina naprednija od nas. To znači da je i daleko moćnija i možda nas neće smatrati ništa vrednijim od bakterija.

2024 © - Vesti online