Petak 02.10.2015.
18:47
Tanjug

"EU na ruske operacije u Siriji gleda oprezno, ali ne i negativno"

Reuters
Susret u Francuskoj: Vladimir Putin i Fransoa Oland

- Mogu da potvrdim da je na susretu Putina i Olanda, kom se kasnije priključila Merkelova, razmatrana, između ostalog, Sirija. Ne znam detalje, jer tako brzo nisu dostupni - kazao je on za TV BBC, a prenosi RIA Novosti.
 

Čižov je pritom, kako prenosi TASS, rekao da je reakcija EU na operaciju ruskog vazduhoplovstva u Siriji "veoma oprezna, ali ne negativna".

Putinov pres sekretar, Dmitrij Peskov, rekao je u Parizu da su pored sirijske problematike predsednici Rusije i Francuske razgovarali i o bilateralnim odnosima, a ranije je AFP, pozivajući se na francuske diplomatske izvore, javio da su Oland i Putin razgovarali o "inicijativama za zbližavanje pozicija dve zemlje o pitanju Sirije".

Susret je trajao sat vremena i 15 minuta pre samita Kvarteta, koji se bavi rešavanjem ukrajinske krize.

Oland, Putin, Merkelova i predsednik Ukrajine Petro Porošenko razgovarali su u užem sastavu u Jelisejskoj palati oko pola sata, a potom su im se pridružili članovi delegacija.

Sastanak u proširenom sastavu je u toku, a predsednik Francuske je obećao da neće trajati "čitavu noć".

- Garantujem da nećemo provesti ovde čitavu noć - rekao je Oland a prenosi TASS, podsećajući na prethodni maratonski samit 11. i 12. februara u Minsku, koji je trajao 16 sati i rezultirao dogovorom koji je dobio naziv "Minsk-2".

2024 © - Vesti online