Subota 03.10.2015.
05:13
Ž. Marković - Vesti

Zlatni puč protiv Dodika

Tanjug
Sve demantuje: Milorad Dodik

Milinić je sa tužiocima pričao šest sati, a posle toga je izjavio da je Tužilaštvo BiH počelo da radi ono što nije htelo pravosuđe u Banjaluci.

- Zaista ima dosta toga da se uradi jer ova garnitura vlasti, koja je deset godina besomučno pljačkala narod RS, mora da odgovara za svoje postupke - rekao je Milinić.

Na pitanje da li je ranije pokušavao da otkrije korupciju u RS, Milinić je rekao da to nije bilo moguće jer se do poslednjih izbora u RS nije moglo bilo šta reći.

- Nije bilo nikakvog načina da se bilo šta kaže. Demokratizacija, koja je nastupila posle poslednjih izbora i dolazak, na nivou BiH, na vlast Saveza za promene, omogućila je da konačno počnemo istraživati ovu vlast koja deset godina vlada u RS - rekao je Milinić.

Šta će Tužilaštvo BiH preduzeti, zasad nije izvesno. Milorad Dodik je ponovio da su Milinićevi navodi potpuno netačni, dodavši da je reč o gnusnim lažima.

- Veoma jasno sam rekao svoj odnos prema tom pitanju. Nemam nikakvu obavezu da bilo šta više kažem na gnusne laži koje se iznose - rekao je Dodik.

On je poručio da se odranije poznata laž da je kao mito primio kilogram zlata sada "reciklira" zbog referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, navodeći da je spreman da prihvati da ove institucije taj slučaj "dovedu do kraja" i time dokaže da razlog njegove referendumske inicijative nije lična zaštita.

- Ja ne podržavam Tužilaštvo i Sud BiH, oni su politički motivisani i nepravno postavljeni, ali u ovom slučaju sam spreman da prihvatim da oni dovedu stvari do kraja i to neću osporavati i učestvovaću u tome da im izbijem tu vrstu priče - rekao je Dodik.

Oglasio se i Oleg Burlakov. On je odbacio sve optužbe koje je na njegov račun izneo Milinić.

- Zbog čega Milinić, ako je pošten čovek, nije odmah rekao da sam dao mito Miloradu Dodiku. Nije, jer ga nije ni bilo. Nikada nikome nismo ništa darivali ili platili, ni voz, ni tonu, ni kilogram zlata - rekao je Burlakov.

Vlajki: Milinić "alhemičar"

Da cela priča poprimi obrise grotesknog pobrinuo se bivši potpredsednik Srpske Emil Vlajki. On je ocenio da je na sceni "mini narandžasta revolucija". On je ironično nazvao Milinića - alhemičarem!

- U lepo aranžiranoj ambalaži, nalazile su se upakovane dve stvari, rusko-švajcarska čokolada i knjiga o Putinu. Dodik je pretpostavio da je reč o većoj količini čokolade, pa je mislio poneti u Laktaše i pokloniti unuku. Međutim, G. M, čiji je nadimak Alhemičar, pretvorio je ove dve stvari u zlatnu polugu od tačno jednog kilograma! Svaka čast - naveo je Vlajki, aludirajući na Milinićevu tvrdnju da je Dodik kilogram zlata poklonio unuku.

2024 © - Vesti online