Subota 03.10.2015.
05:30
net.hr

Pokušala je da ne pere kosu šamponom i ovo se desilo

Reuters
Bez šampona kosa nikako neće izgledati ovako lepršavo

U prvom pokušaju Zoe nedelju dana dana nije kosu prala šamponom. U drugom, je počela da je pere praškom za pecivo i vinskim sirćetom.

- Prašak sam pomešala sa sirćetom i dodala eterična ulja ruže i eukaliptusa da prikrijem miris sirćeta. To nije bila dobra ideja. Užasno je smrdelo - napisala je Zoe.

Na poslu su ju gledali u čudu, kolege su se diskretno sklanjale od nje. Kosu je prala isključivo vodom, jednom nedeljno koristila je sirće i prašak za pecivo.

- Moja je kosa bila toliko masna da je postala vodootporna. Tamo negde treće nedelje više nisam mogla da izdržim. Uvela sam suvi šampon - prepričava Zoe.

Suvi šampon sprej je na bazi pudera koji apsorbuje masnoću iz kose. Na taj način, kosu ne morate prati svaki drugi dan.

U četvrtoj nedelji bez šampona Zoe je već bila pomalo utučena. Kosu je i dalje prala samo u vodi, a svaki peti dan sa sirćetom i sodom. Do početka šeste nedelje joj e se činilo da je u Srednjem veku.

- Umorila sam se od masne kose. Miris sirćeta i praška za pecivo mi je već izlazio na nos, a njegovo prikrivanje eteričnim uljima činilo mi se kao da sam u Srednjem veku. S druge strane bila sam srećna što nisam koristila hemikalije niti sam njima zagađivala sebe ili okolinu. Plus sam još uvek imala prijatelje - piše Zoe.

Njena kosa, jednom kada ju je konačno oprala šamponom, izgledala je fantastično.

- Bez šampona je život jako komplikovan - zaključila je.

2024 © - Vesti online