Petak 02.10.2015.
12:00
Tanjug

Albancu koji je pustio dron zabranjen dolazak na utakmicu

screenshot
Hrabar čovek, nema šta: Ismail Morina

On je za lokalni portal "Panorama sport" kazao da "Morina neće moći da prisustvuje utakmici i da je to sigurno 1000 posto".

Šuljku kaže da će bezbednost na meču biti na najvišem nivou i dodao "da je ovaj događaj za (FSHF) samo još jedna fudbalska utakmica i da će se u tom duhu i utakmica i prirpemati".

Isti list prenosi izjavu Morine da on nije terorista i da mu je žao što je doneta takva odluka, te da su to savez i policija mogli da drže u tajnosti.

Mediji u Albaniji pišu o ovoj utakmici kao o najvažnijoj u poslednjih nekoliko godina i šest dana uoči meča sve naslovne strane sportskih časopisa posvećene su duelu Albanije i Srbije.

Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije igra se u Elbasanu 8. oktobra, a nosi poseban rizik pošto je prvi duel dva tima u oktobru prošle godine u Beogradu prekinut posle incidenata koji su usledili, jer se u 41. minutu meča iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. velike Albanije.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani registrovao je meč sa 3:0 u korist Albanije, a posle te odluke došlo je i do "razmene mišljenja" na Tviteru između premijera Edija Rame i Aleksandra Vučića.

Dvojica premijera, kako je ranije najavljeno, zajedno će posmatrati utakmicu u Elbasanu.

2024 © - Vesti online