Četvrtak 01.10.2015.
18:31 >> 21:11h
Vestionline

Čudesno čarobna crno-bela noć: Partizan "dva od dva" u Ligi Evrope!

Reuters
Majstorija: Andrija Živković

Čarobno, Augzburg - Partizan 1:3 (0:1)!

Klub iz Humske će sa 720.000 evra u džepu i šest bodova dočekati 22. oktobar i meč protiv baskijskog predstavnika u drugarngiranom evro takmičenju.

Tenzija nastala usled loših rezultata u nacionalnom šampionatu će na ovaj način pomalo biti zataškana. Dvojici Živkovića, Andriji i Živku pripadaju epiteti najboljih aktera meča pošto je čuvar mreže Beograđana u nekoliko navrata dokazao da zaslužuje veliko poštovanje, a mladi ofanzivac sve epitete koji mu se "nameću".

Radost Partizanu doneo je Andrija u 32. minutu, posle maestralno izvedeneog solo prodora posle polukontre. Prodor, hiruški precizan šut i - GOL!

Sa minimalnim suficitom crno-beli su otišli na veliki odmor, a učestali promašaji Bobadilje (u više navrata je golman srpskog predstavnika odlično reagovao) i dalje nisu stizali na naplatu. Naprotiv. Kazna je stigla u 53. minutu. Odlično je izveden korner, da bi usled nespretne reakcije Jeon-Hoa lopta završila u mreži domaćina.

Radost nije dugo trajala... Bobadilja je (konačno) pogodio metu. Odlična akcija bundesligaša i još bolja asistencija Altintopa.

Pet minuta kasnije postavljen je konačan rezultat. Čitava klupa Augzburga tražila je prekršaj, sudija je samo odmahnuo rukom, a Partizan nastavio napad. Lopta se odbila do Živkovića koji, uz dosta sreće, stiže do drugog pogotka.

Ispostavilo se - dovoljno! Čudesno! Partizane, BRAVO!!!

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90. minut - Igraće se još dva minuta.
84. minut - Crno-beli prete iz kontre, poslednji vapaj Nemaca... Srpski šampion sve bliži velikoj pobedi.
74. minut - Rastrzana igra na obe strane. Partizan čuva prednost, Augzburg napada.
66. minut - Milinković zbog crvenog kartona primoran da zameni Božinova i uvede Petrovića na Subćevo mesto.
65. minut - Partizan je izveo odličnu kontru koju je povukao Babović. Dodao je do Božinova, a Bugarin pametnim udarcem zapretio golmanu rivala. Nažalost, Hic je sjajno intervenisao.
64. minut - Crno-beli će u nastavku igrati sa desetoricom. Subić će zbog drugog žutog ostatak meča morati da posmatra iz svlačionice.

63. minut - GOOOOOL!!! Andrija Živković uz dosta sreće stiže do drugog pogotka. Igrači Augzburga su tražili prekršaj, pošto se jedan igač našao na travi. Jevtović je pokušao da dođe do lopte koja se odbila do Živkovića. Mladi fudbaler crno-belih šutira je sa desnog boka, a lopta se posle odbitka našla u mreži domaćina.

58. minut - GOOOOOL!!! Brojne prilike koje je propustio Bobadilja konačno su došle na naplatu. Odlična akcija Augzburga u kojoj je Altintop pronašao usamljenog ofanzivca nemačkog predstavnika. Praznu mrežu nije mogao da promaši (i da je hteo)...

53. minut - GOOOOOL!!! Autogol Jeon-Hoa. Partizan je izveo korner, a posle nespretne intervencije korejskog defanzivca lopta je na efektan način završila u mreži.

 

47. minut - Još jedan "čist" gol "skida" Živko Živković! Bobadilja se našao u šansi, promešao odbranu Partizana, ali nije pogodio metu.
46. minut - Drugi deo igre je počeo. Milinković se (najverovatnije) suočio sa novom povredom. U svlačionici je ostao Balažic, umesto njega je ušao Ostojić. Velika prilika za Augzburg, Živković brani, lopta u korneru...
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena! Rezultat dobar, igra na zadovoljavajućem nivou.
42. minut - Bobadilja nastavlja da preti. Još jedna šansa u kaznenom prostoru crno-belih, ali njegov volej završava iznad prečke.
40. minut - Partizan je postigao gol, ali se nije povukao. Preti iz kontre. Istini za volju, opasniji je u ovim momentima Augzburg.

32. minut - GOOOOOL!!! Andrija Živković! Mladi ofanzivac Partizana maestralno je prevario čuvara i levicom iz ćoška kaznenog prostora pogodio u suprotan ugao.

30. minut - Nova pretnja po gol Partizana. Matavž pokušava glavom, pored gola...
29. minut - Opasan udarac Bobadilje sa distance brani Živković.

22. minut - Partizan je akciju rivala prekinuo prekršajem na liniji šesnaesterca. Udarac je uputio Bobadilja. Preko gola.

21. minut - Umesto Oumaru u igru ulazi Božinov.
19. minut - Problem za Milinkovića. Abubakar Oumaru je povredio zadnju ložu. Uspeo je da se vrati u teren, ali nedugo zatim legao na isti, usled čega je morala da interveniše Partizanova lekarska ekipa. Crno-beli trenutno sa 10 igrača...
14. minut - Malo je nedostajalo da crno-beli stignu do vođstva. Alen Stevanović je odlično isfintirao Brakera, ali je njegov udarac odbranio Hic.
13. minut - Puno sreće za Partizan! Jedan od igrača "parnog valjka" praktično je napucan na gol liniji posle šuta Bobadilje
11. minut - Ritam igre je malo opao. Lopta nešto više u posedu domaćih.
5. minut - Brz fudbal na samom startu duela. Augzburg napada, ali ni Partizan ne ostaje dužan 
1. minut - Utakmica u Nemačkoj je počela.

Sastai timova: 

Augzburg: Hic, Verher, Jeon-Ho, Kalsen-Braker, Folner, Ja-Čeol, Bejer, Altintop, Dong-von, Matavž, Bobadilja.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Fabrisio, Subić, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Stevanović, Oumaru.

2024 © - Vesti online