Četvrtak 01.10.2015.
15:09
Tanjug

Moskva: Uništili smo islamistima štab i fabriku eksploziva

Reuters
Pogoćena zgrada u kojoj su se automobili punili eksplozivom za samoubilačke napade

Zvanični predstavnik Ministarstva Igor Konašenkov rekao je da su uništeni štab terorističkih formacija i skladište municije u oblasti Idliba, kao i utvrđeni komandni punkt ekstremista na tri nivoa u oblasti naselja Hama.

- Vidite rezultate korišćenja aviona "Su-25" po komandnom puntku grupe ekstremista u nenaseljenoj zoni na periferiji El-Latamne - rekao je novinarima Konašenkov novinarima pokazujući im snimke koje je napravila bespilotna letelica.

Prema njegovim rečima, dobro utvrđeno betonsko zdanje sa tri nivoa uništeno je direktnim udarom aviobombi FAB-500, a na snimku se vidi da okolni objekti nisu stradali.

Posle potvrde obaveštajnih informacija i rezultata vazdušnog izviđanja, ruska lovačka avijacija uništila je skladište municija jugozapadno od Idliba. Konašenkov je objasnio da je direktnim udarom bombe u potpunosti uništena fabrika za izradu eksplozivnih sredstava i municije severno od Homsa, u kojoj su automobili punjeni eksplozivom i potom se upotrebljavali za terorističke akte.

Vazduhoplovne snage Rusije počele su u sredu sa ciljanim udarima na objekte Islamske države u Siriji. Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je tokom dana napadnuto osam objekata, a uveče još četiri. Danju je bilo izvršeno više od 20 naleta, a noću osam. U sastavu vazduhoplovnih snaga angažovanih od juče u Siriji je više od 50 ruskih aviona i helikoptera.

Konašenkov je, kako prenosi Interfaks, rekao da "udari po objektima civilne infrastrukture nisu izvođeni, tim pre po zgradama u kojima je moglo da bude civila".

2024 © - Vesti online