Petak 02.10.2015.
02:30
cosmopolitan.rs

Za bolje razumevanje "misterije" muškog orgazma

pixabay.com
Ne postoji dugme koje pritisnete, nikakva ručka koju povučete da bi "mališa" reagovao

Ono što se u tom trenutku događa u muškom telu je sledeće: nervi kičme nadražuju se usled seksualnog maštanja, erotskih snova, hormona, dodira. To širi krvne sudove i krv se spušta u penis puneći njegovo sunđerasto tkivo. Automatski se mišići u korenu penisa skupljaju kako bi zadržali krv da se ne vrati u arterije. I eto nama erekcije!

Svi zdravi muškarci imaju erekciju dok spavaju, dok se bude i nekada neočekivano tokom dana. Mlađi muškarci u trenutku mogu imati erekciju, ali kako stare, ona je sve sporija i slabija. Ne brinite, to je samo fiziološki problem!

Uđite u njegov krug

Svaki muškarac u seksualnoj karijeri prolazi kroz četiri faze koje definišu njegov krug seksa. Ako i postoje sličnosti između muškaraca i žena, male razlike su upravo ono što će vas u krevetu učiniti veoma dobrom!

1. faza: Uzbuđivanje

Klizite jezikom po njegovoj ušnoj školjki. Osetićete kako brže diše, da mu srce brže kuca, pritisak raste, penis nadima i možda će se u tim trenucima pojaviti presemena tečnost.

2. faza: Glavno jelo

Klizite jezikom po njegovim usnama dok ga mazite po testisima. Osetićete kako mu srce još brže kuca, pritisak raste, diše brže i jače, testisi počinju da se pune spermom. Ovo uglavnom traje nekoliko minuta, iako se pretpostavlja da mnogi mogu da ga produže kako bi doživeli intenzivniji orgazam.

3. faza: Orgazam

Stavite prst u njegova usta, pošto ćete se vi baviti drugim važnim delom tela. Čim sperma počne brzo da se spušta u penis, ne postoji ništa na svetu što ga može sprečiti da ejakulira. Njegovi mišići se grče, lice menja boju i grimasu, dok sperma izlazi u ritmu zadovoljenja. Iako on oseća orgazam prvenstveno u penisu, zapravo celo njegovo telo učestvuje. Grče se mišići, kroz telo prolaze žmarci, a lice mu se krivi u bezazlenu grimasu, kao da  ga je nešto jako lupilo po glavi i sada broji zvezdice.

4. faza: Opuštanje

Telo i mozak se smiruju. Testisi se prazne, semena kesa prestaje s radom, telo penisa smanjuje i vraća u prirodno stanje. Skoro je nemoguće da odmah počne sve iz početka! Biće potrebno od nekoliko minuta do nekoliko sati (u zavisnosti od godišta i fizičke kondicije vašeg partnera) da se ponovo uzbudi. Ali i to vreme možete da iskoristite za sebe: da proverite koliko je vešt s rukama, usnama i jezikom.

2024 © - Vesti online