Sreda 12.05.2010.
08:38
Srna

Crnogorci u kosovskom Zakonu

"Vlada Kosova je već usvojila ovaj amandman i prosledila ga Skupštini na konačno usvajanje. Verujem da će ove izmene zakona biti usvojene bez kašnjenja, prema rokovima utvrđenim Pravilnikom o radu Skupštine", rekao je Tači za portal "Analitika".

On je izrazio uverenje da će amandman prihvatiti i većina predstavnika nacionalnih zajednica u Savetu zajednica, što je uslov da on bude verifikovan u Skupštini Kosova.

"Mislim da ovaj amandman nije u korist nečije štete, nego da doprinosi još boljem funkcionisanju demokratskog, tolerantnog i multietničkog društva koje gradimo na Kosovu", rekao je Tači koji nije želio da precizira rokove razmene ambasadora Prištine i Podgorice. Crna Gora je ranije poručivala Prištini da će poslati svog ambasdaora tek kada se reguliše status crnogorske manjine u samoproglašenoj republici Kosovo. 

"Što se tiče imenovanja ambasadora, to je više tehničko pitanje kojim će se baviti nadležna ministarstva dve zemlje", rekao je Tači.

On je ocenio da su odnosi sa Crnom Gorom odlični, dodajući da ne postoje međugranični ili međudržavni sporovi.

"U toku su stalne konsolidacije i verujem da će se tako otvoriti sve oblasti moguće saradnje. Iz ove perspektive, ne vidim nikakvog problema u tretiranju zajedničkih pitanja Kosova i Crne Gore. Politika dobrog susedstva i punog razumevanja odlikuje odnose Priština-Podgorica. Imamo mnogo zajedničkih prioriteta, naročito na putu ka evroatlantskim integracijama", istakao je Tači.

2024 © - Vesti online