Sreda 30.09.2015.
20:39
blic

Ubila pedofila komšiju da zaštiti decu, odluka sudije iznenadila sve

naharnet.com
Majka želela da zaštiti decu

Sara Sends (32) je stanovala u istoj zgradi u Kaning Taunu (London) kao i 77-godišnji Majkl Plisted, kuvala mu i branila ga od komšija koji su ga zvali “pedofilom”, ne znajući da je u prošlosti 24 puta osuđen zbog seksualnih prestupa. Visina kazne iznenadila je deo javnosti, pa mediji prenose da je Sendsova dobila "samo" tri godine kazne.

Posle najnovijih optužbi na njegov račun, Sendsova je bila besna na Plisteda, koji je uslovno oslobođen i vratio se u zgradu u kojoj ona živi s decom.

Deset dana nakon suđenja zbog zlostavljanja dece, uzela je nož i “u napadu besa” ubila Plisteda u njegovom stanu.

Porota ju je oslobodila krivice za ubistvo s predumišljajem, ali je osuđena za ubistvo iz nehata, po osnovu “gubitka kontrole nad sopstvenim ponašanjem”.

Sudija Nikolas Kuk izjavio je da je reč o “zaista izuzetnom slučaju”, jer joj je smanjio kaznu sa sedam na tri i po godine, uzimajući u obzir položaj u kome se nalazi kao samohrana majka.

On je rekao da njena deca, zbog činjenice da je ona u pritvoru, žive u uslovima koji podsećaju na romane Čarlsa Dikensa.

- Uzimajući to u obzir, ali i svestan da milost mora biti ograničena u slučajevima kada je nekom oduzet život, smanjujem kaznu na tri i po godine zatvora - rekao je on.

Obrazlažući odluku da skrati kaznu, sudija je rekao:

- Ovo je slučaj u kome se optužena odmah predala policiji u stanju uznemirenosti, nikada nije poricala odgovornost za ubistvo, niti je pokušala da se oslobodi dokaza, pri čemu je pokazala kajanje - bilo je obrazloženje.

2024 © - Vesti online