Sreda 30.09.2015.
18:59
Vestionline

Selektora Albanije ne brine Srbija, već Kosovo!

Reuters
Ima planove sa Albanijom na duže staze: Đani De Bjazi

Naime, ukoliko Kosovo kao reprezentacija dobije "amin" od UEFA da se takmiči u nekim od narednih kvalifikacija, veliki broj aktuelnih igrača iz albanske selekcije imaće pravo da izabere upravo Kosovo za nastavak reprezentativne karijere. Iz prostog razloga, jer je veliki broj reprezentativaca rođen na podrućju južne srpske pokrajine.

- Verujem da će se Kosovo uskoro takmičiti u evropskim okvirima. To svi želimo - kaže Đani De Bjazi, italijanski strateg na kormilu nacionalnog tima Albanije.

De Bjazi se uzda u dobru komunikaciju albanskog i kosovskog fudbalskog saveza, pa veruje da, i kada se steknu uslovi da Kosovo krene da se takmiči u Evropi, to neće značiti slabljenje albanskog tima.

- Važno je da dva saveza dobro sarađuju, da postoji razumevanje. Verujem da će uvek raditi na obostranu korist. Oni igrači koji su sada u reprezentaciji Albanije ostaće sa nama, jer su deo mog projekta. U razgovoru sa čelnicima FS Albanije shvatio sam da FS Kosovo želi da krene sa mladim snagama i da ne namerava da koristi igrače koji već igraju za Albaniju.

Ipak, primer golmana Samira Ujkanija koji je dres Albanije zamenio kosovskim poziva FS Albanije na oprez.

- Pretpostavljam da će biti problema ukoliko se još neko odluči na takav korak, a oni koji nisu u planu moći će slobodno da zaigraju za Kosovo i tu nema diskusije - poručio je De Bjazi, koji se nije dotakao predstojećeg meča sa Srbijom (8. oktobar u Elbasanu).

2024 © - Vesti online